Met gepaste trots kan de  koorcommissie melden een opvolger van onze dirigent Greetje gecontacteerd te hebben:

Cas van der Horst, 1968, Hilversummer, geboren en getogen. Na een aantal jaren in Amsterdam gewoond te hebben is hij inmiddels bijna 20 jaar geleden teruggekeerd.

Zijn vader was violist bij verschillende omroeporkesten en die nam hem vaak mee naar repetities om te luisteren en te kijken. Vanaf de eerste keer ontstond naast liefde voor muziek ook liefde voor het dirigeren van ensembles en de sociale interactie. De liefde om de schakel te zijn tussen ensemble, componist en publiek.

Zelf studeerde hij altviool aan het conservatorium van Utrecht, Tilburg en als laatste in Amsterdam bij Professor KuBmaul In Amsterdam. Aan het conservatorium van Amsterdam heeft hij ook zijn lesbevoegdheid gehaald om voor de klas te staan. Dat doet hij op dit moment aan het Openbaar Lyceum in Zeist.

Hij dirigeerde bij verschillende verenigingen, als eerste natuurlijk bij Onderling Genoegen uit Benshop. Daarnaast ook bij het Goois Jeugd Orkest in Hilversum. Het Goois Jeugd Orkest is het jeugd symfonie orkest waar hij zelf zijn eerste orkest ervaringen opdeed. Eerder stond hij voor Emmanuel, een mannenkoor in Hilversum, en bij Slagwerkgroep Crescendo, een slagwerkgroep in Muiden.

Het idee waar Cas mee dirigeert is dat muziek maken iets is waarbij je met plezier energie moet geven aan een lied of een muziekstuk. Dat weet dan het ensemble en dat hoort het publiek. Alles draait hierom, in zijn visie. Als je als muzikant weet hoe de energie van een stuk gaat hoe de lijn loopt, zelfs weet wat je erbij zou kunnen voelen, dan gaan dingen als samen musiceren en techniek zo veel gemakkelijker

 

Afscheid van onze dirigent Greetje den Oude  op 29 April 2022

De repetitie avond begon zoals gewoonlijk maar na ca 45 minuten pakte Rob de microfoon en zette een afscheidslied in    op de wijze van "Pay me my money down"

Refrein:

Greetje, oh Greetje

Oh, Greetje stopt er mee

Ja, bij ons shantykoor

Ja, bij de Zoute Zee.

Vervolgens richtte Jan-Willem het woord tot Greetje. Hij bedankte haar voor het vele werk en geduld dat zij op moest brengen om het koor op een hoger niveau te brengen. Hetgeen ook gelukt is, 4 stemmig liedjes kreeg zij voor elkaar. 

Namens het hele koor bood Jan-Willem een afscheidscadeau aan: een bronzen beeldje zijnde een dirigent.

Greetje liet op haar beurt weten dat zij vooral het enthousiasme en de gezellige sfeer vooral na de repetitie bijzonder gewaardeerd heeft.

We zien haar vast en zeker nog wel eens terug in "t Foksel

 

Aftreden Cas van der Horst

Door afnemende gezondheid heeft Cas zijn verbintenis met ons shantykoor moeten opzeggen. In deze korte tijd hebben wij Cas als een kundige en prettige dirigent leren kennen. Wij wensen Cas een voorspoedig herstel toe.