Wij zijn verheugd dat Vincent bereid is om ons koor te begeleiden. Wij zijn er van overtuigd dat Vincent nieuw elan te weeg brengt in ons koor.

 

Vincent de Lange (Vincello) studeerde cello aan het conservatorium van Utrecht bij Elias Arizcuren en Dmitri Ferschtman.

Hij studeerde af in 1985 en was aansluitend cello-docent aan de muziekschool van Hilversum.

Daarnaast remplaceerde hij in verschillende beroepsorkesten.

In die tijd begon hij ook met zijn zangstudie bij Margreet Honig en Wout Oosterkamp.

Daar bleek al snel zijn talent voor het zingen van Italiaanse liederen wat resulteerde in de oprichting van het duo La Passione in 1991.

Met dit duo was hij 15 jaar lang heel succesvol, maakte hij zeven cd’s, trad hij op in alle kleine zalen en theaters van Nederland, waaronder drie keer in het Concertgebouw, en speelde hij bij het staatsbezoek van Italiaanse president Scalfaro (1995) op paleis Noordeinde.

Voorts maakte het duo enkele concertreizen naar Napels.

Sinds 1993 is Vincent dirigent van de Weespertrekvaartmannen, een koor dat het andere zeemanslied zingt; liederen van o.a. Ramses Shaffy, Jeff Hofmeister, Jeroen Zijlstra en arrangementen van Vincent o.a. op gedichten van J.J. Slauerhoff.

Dit koor viert binnenkort haar 30-jarig jubileum.

Sinds 2004 is Vincent verbonden als voorzanger/cellist aan de Krijtbergkerk te Amsterdam. Dit is een Jezuïetenkerk in het hart van de stad, aan het Singel, midden in Amsterdam.

Als cantor/cellist zingt hij gemiddeld 100 missen per jaar en in die hoedanigheid bracht hij ook twee cd’s uit met composities gericht op de liturgie.

 

Zie ook voor verdere info: www.vincello.nl